دانه کنجد سفید بیش از ۳۵۰۰ سال قدمت دارد و اگر ضرری برای بارداری داشت، احتمالاً محققان و پزشکان بارها آن را ثابت میکردند و خانمهای باردار را از خوردن کنجد سفید منع میکردند. اما کنجد سفید خواص زیادی به همراه دارد و توصیه میکنیم به ادامه مقاله توجه نمایید تا با خواص کنجد سفید در دوران بارداری بیشتر آشنا شوید.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در دوران بارداری برای خانمها به وجود آید، مشکلات گوارشی یا یبوست است. از این رو خانمها در دوران بارداری باید ترکیبات و مواد غذایی فیبردار بیشتری را وارد برنامه غذایی خود کنند. کنجد سفید بهترین انتخاب برای این دوره است، چرا که سرشار از فیبر میباشد.
فیبر
۳۰ گرم از کنجد سفید، شامل ۳.۵ گرم فیبر است که ۱۲ درصد از نیاز روزانه بدن یک خانم باردار به فیبر را فراهم میسازد. البته فیبر نهتنها به عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند، بلکه باعث کاهش ابتلا به بسیاری از بیماریهایی همچون مشکلات قلبی، برخی از سرطانها و دیابت نوع دو نیز میگردد. از این رو مصرف کنجد کمک بسزایی به شما در دوران بارداری خواهد کرد.
ممکن است خانمهای باردار بیشتر از دیگران در معرض بیماری همچون سرماخوردگی یا آنفولانزا قرار گیرند، چرا که برخی از آنان با ضعف سیستم ایمنی مواجه میشوند. کنجد سفید منبع خوبی از زینک، سلنیوم، مس، آهن، ویتامین ب۶، ویتامین ای و… است که به بهبود فعالیت سیستم ایمنی خانمهای باردار کمک میکند. برای مثال بدن به زینک نیاز دارد که سلول سفید خونی تولید کند تا هنگام بروز بیماری ایمن و قویتر باشد.
سیستم ایمنی
سیستم ایمنی قوی یک خانم باردار کمک بسزایی در افزایش سلامت بدن خود و جنین میکند. از این جهت مصرف کنجد خام یا پخته را در وعدههای غذایی خود فراموش نکنید. شما میتوانید در برنامه غذایی و میان وعدههای دوره بارداری از کنجد سفید نیز بهرهمند شوید.
دانه کنجد سفید یکی از بهترین منابع انرژی برای دوران بارداری است که باعث تقویت اعصاب و عضلات میشود و ضعف بدن را در دوره بارداری به صورت قابل توجهی کاهش میدهد و به شما انرژی میبخشد.
همچنین در صورتی که در دوران بارداری با کمبود کلسیم مواجه شدید، با نظارت و مشورت پزشک، حتماً کنجد سفید را در برنامه غذایی خود قرار دهید، چرا که سرشار از کلسیم و مواد مغذی دیگر برای سلامت و تقویت استخوان است.
توصیه میکنیم در مصرف هر ماده غذایی در دوران بارداری تعادل را رعایت کنید. مصرف بیش از حد هر گونه ماده غذایی برای شما و جنین خطر دارد. در صورتی که به کنجد حساسیت دارید یا از مصرف آن مطمئن نیستید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.