۴ تفاوت اصلی روغن کنجد خام و تصفیه شده شامل:
یکی از اصلیترین تفاوتهای این ۲ روغن کنجد این است که از آنها در موقعیتهای مختلفی استفاده میشود. روغن کنجد خام و بکر به خاطر دمای دود پایینتری که دارد، مخصوص سالاد و پخت و پز با دماهای پایینتر است اما روغن کنجد تصفیه شده به خاطر عملیاتی که روی آن صورت گرفته دمای دود بالاتری دارد و برای تفت دادن نیز مناسب است.
روغن کنجد خام و تصفیه نشده تمامی خواص کنجد را در خود دارد و یکی از بهترین روغنها برای سلامتی است.
روغن کنجد خام کمی بو و مزه کنجد میدهد. البته بسته به اینکه چه کنجدی استفاده شده، این بو کم و یا متوسط است؛اما یکی از مراحل در تصفیه روغن کنجد، بی بو و بی مزه کردن آن است. چرا که بخشی از مصرفکنندگان ترجیح میدهند روغنی که استفاده میکنند هیچ بو و مزهای نداشته باشد و مثل روغن مایعهای معمول بازار باشد.
روغن تصفیه شده به خاطر اینکه بخشی از ترکیبات روغن خام از آن جدا شده، دارای ماندگاری بالاتری نسبت به روغن خام است و مقاومت بیشتری در برابر گرما و نور دارد. البته بهتر است که روغن در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم نگهداری شود تا عمر طولانیتری داشته باشد.