کره بادام زمینی از جمله خوراکی های خوشمزه و جذاب و در عین حال مفید به شمار می رود. افرادی که به دلیل رعایت رژیم غذایی کاهش وزن از خوردن برخی خوراکی ها منع شده اند ممکن است پروتئین کافی و لازم بدن را از خوراکی های درون رژیم دریافت ننمایند. کره بادام زمینی یک منبع پروتئینی کم هزینه و مقرون به صرفه است که به راحتی در دسترس عموم مردم قرار دارد. جالب است بدانید که هر 30 گرم کره بادام زمینی دارای 170 کالری، 2 گرم فیبر، 7 گرم پروتئین، 13 گرم چربی، 65 میلی گرم سدیم و 8 گرم کربوهیدرات می باشد. در ادامه مهمترین نکات این کره به همراه فواید آن در اختیار شما قرار داده می شود.
این خوراکی را از فروشگاهی معتبر و قابل اطمینان تهیه کنید چرا که برخی فروشگاه ها با افزودن مواد دیگر به آن از خاصیت آن می کاهند. این محصول انواع مختلفی داشته و به صورت خالص و ناخالص به مشتریان عرضه می شود. روغن، شکر، نمک و شیرین کننده از جمله افزودنی های این محصول به شمار می روند. لازم به ذکر است که این محصول در سال 1363 برای اولین بار در ایالات متحده تولید شد.
اطلاعات تغذیه ای کره بادام زمینی
کربوهیدرات موجود در کره بادام زمینی به مقدار کمی بوده و از نوع پیچیده است. یعنی کربوهیدرات مصرف شده در بدن موجب افزایش انرژی می شود. همچنین 13 گرم چربی شاید از نظر شما زیاد باشد اما با آگاهی از سالم بودن و غیر اشباع بودن این چربی متوجه سالم بودن آن خواهید شد.
همچنین دارای اسید های چرب امگا 3 بوده و ضد التهاب است. علاوه بر این از ابتلا به بیماری قبلی و دیابت نیز جلوگیری می کند.
همانطور که گفته شد 25 درصد این کره حاوی پروتئین است. به همین دلیل به عنوان یک منبع پروتئینی در خوراکی ها شناخته می شود. عدم وجود پروتئین کافی در بدن مشکلات متعدد ایجاد کرده و وجود آن موجب تقویت سیستم ایمنی و محافظت از بافت بدن می شود. علاوه بر پروتئین این خوراکی دارای ویتامین های متعدد و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. آهن، مس، فولاد، پتاسیم، فسفر، منگنز، منیزیم، فولات، روی، سلنیوم،ویتامین E، ویتامین B6، ویتامین B5، ویتامین B3 و ویتامین B1 از جمله مواد معدنی و ویتامین های موجود در کره بادام زمینی می باشند.
برخی افراد ممکن است به مصرف این خوراکی آلرژی داشته باشند که البته آمار بدست آمده حدود دو درصد کودکان و یک درصد بزرگسالان را شامل می شود. نوع و میزان آلرژی در هر فرد با دیگری متفاوت است. در برخی افراد خیلی خفیف بروز کرده و در برخی دیگر به میزان بیشتری مشخص می شود. برخی افراد با مصرف این محصول دچار خس خس سینه، افزایش ضربان قلب، بثورات پوستی، تورم صورت و زبان و … می شوند. در صورت بروز هر یک موارد نام برده شده یا هرگونه علایم دیگر بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه گردد.
کره بادام زمینی چند کالری دارد؟
این سوال توسط بسیاری کاربران مطرح می شود. هر دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی دارای 170 کالری است اما به دلیل ارزش غذایی بالا با مصرف مقدار کمی از آن فرد احساس سیری کرده و دیگر از خوردن امتناع می کند.
مزایای مصرف
کمک به کاهش وزن: کره بادام زمینی یکی از خوراکی های مفید در رژیم کاهش وزن است چرا که به با وجود چربی و پروتئین بسیار زیاد خیلی زود حس سیری القا می کند. در واقع این کره پرخاصیت قادر به کنترل اشتها بوده و موجب کاهش کالری دریافتی روزانه می شود.
مانع از بروز بیماری قلبی: مواد مغذی کره بادام زمینی موجب کاهش خطر انواع بیماری قلبی می شود. این محصول دارای رسوراترول بوده و مانع از ایجاد التهابات قلبی می شود. علاوه بر این افزایش گردش خون و کاهش فشار خون از دیگر مزایای مصرف این محصول شمرده می شود.
ایجاد عضله: برای ایجاد عضله و تقویت آن به دو ماده ضروری یعنی منیزیم و پروتئین نیاز است و این دو ماده ضروری در درون این خوراکی وجود دارند. به همین دلیل به عنوان یک مکمل غذایی عضله ساز موجب افزایش قدرت بدنی شده و ماهیچه ها را قوی می سازد.
عملکرد بهتر حافظه: مصرف این خوراکی پرخاصیت حافظه را بهبود بخشیده و موجب عملکرد بهتر آن می شود. همچنین با کاهش اضطراب موجب حفظ سلامت انسان می شود.
بیشتر بخوانید:چگونه با تغذیه درست 20 سال بیشتر عمر کنیم؟