روش تشخیص ارده خوب و مرغوب

با رسیدن فصل سرما مصرف محصولات کنجدی بخصوص ارده بشکل چشمگیری افزایش می یابد اما از آنجا که بیشتر ما با روش های تهیه و انواع کنجد هایی در ساخت ارده و محصولات کنجدی بکار برود آگاهی نداریم، شاهد تمایل و استقبال مردم به سمت ارده هایی با قیمت کم تر و بظاهر مقرون به صرفه تر هستیم.(بطوری که قیمت تبدیل مهمترین معیار خرید ارده کنجد می شود) شاید بگویید ارده، ارده است و نوع کنجد و … زیاد مهم نیست.اما این ظاهری قضیه است و باطن کار چیز دیگری است!
با ما همراه شوید تا شما را با راه های تشخیص ارده خوب و مرغوب و همچنین تشخیص اینکه کدام ارده ها را از کنجد های نامرغوب و استفاده شده است آگاهی یابید.

انواع مختلف ارده = کیفیت های مختلف

همانطور که قبلا نیز گفتیم:«ارده کنجد، انواع مختلفی دارد.» اما تقریبا تمام کارشناسان اعتقاد دارند مرغوب ترین ارده کنجد، “ارده ایی است که از کنجدِ ایرانیِ برشته”  تهیه شده باشد است. کنجد ایرانی ایده آل ترین نوع کنجد برای تهیه ارده است که با تفت دادن و برشته شدن، طعم و بوی منحصر بفرد و شگفت انگیزی بخود می گیرد.

بطور کلی برای فرآوری یک ارده کنجد مرغوب، عوامل تعیین کننده زیادی وجود دارد که از این بین نوع کنجد مصرفی و روش تهیه ارده جز مهمترین فاکتورها هستند. بعضا ما شاهد هستیم که بعضی از تولیدی ها  از کنجد های بی کیفیت (به اصطلاح کنجد مریض یا کهنه)،یا مخلوط کنجد بی کیفیت و با کیفیت و هزاران روش متقلبانه دیگر استفاده میکنند و در نتیجه قیمت تمام شده ارده بسیار کمتر و مقرون به صرفه تر بنظر می رسد.

نوع کنجد بکار رفته در آن

حتما قبل از خرید، از فروشنده یا تولید کننده بپرسید که از چه نوع کنجدی استفاده کرده است؟ این سوال اینقدر مهم و اساسی هست که به نظر ما قبل پرسیدن قیمت ارده ابتدا نوع کنجد بکار رفته در آن را مشخص کنید. بطور کلی می توان کنجد های موجود در بازار ایران را به دو دسته کنجد ایرانی و کنجد خارجی(پاکستانی،افعانی و لیبی) تقسیم کرد. کنجد ایرانی قیمت و کیفیت بالاتری نسبت به کنجد خارجی برای تهیه ارده کنجد دارد. بر همین اساس ارده کنجد ایرانی کیفیت بهتری نسبت به نمونه های خارجی خود دارد.(البته قیمت بالاتری هم دارد)

بیشتر بخوانید : ارده و خواص آن

روش تشخیص ارده از بو و عَطر :مهمترین فاکتور سنجش ارده کنجد مرغوب

بو و عطر ارده را میتوان مهم ترین شاخصه سنجش و ارزیابی کیفیت و مرغوبیت ارده به حساب آورد. اینکه ارده کنجد چه رایحه ایی باید داشته باشد توضیح آن با کنار هم چیدن کلمات، بسیار دشوار است.افراد مجرب و باتجربه اکثر مواقع از طریق رایحه و بوی آن متوجه کیفیت و عمر تولید ارده می شوند.

در صورت در دسترس بودند توصیه میکنم ارده ایی تهیه کنید که مدت زیادی از تاریخ تولید آن نگذشته باشد.

روش تشخیص ارده از رنگ کنجد :

عوامل زیادی مانند تاریخ تولید آن بر روی رنگ ارده تاثیر دارد و نمی توان رنگ ارده را بعنوان یک شانسه مستقل برای شناسایی ارده کنجد خالص و مرغوب حساب کرد؛اما رنگ ارده کنجد بر اساس نوع کنجد بکار رفته و نوع ارده باید بین رنگ کرم روشن تا قهوه ایی روشن باشد.

ارده سنتی بوشهر
ارده سنتی بوشهر
ارده سنتی یزد
ارده سنتی یزد

فهرست مطالب

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانستان را امتحان کنید

 
همین حالا امتحان کنید
هرگز
بعداً یادآوری کنید
نه ممنون